woensdag 5 augustus 2015

Exit - Katy Regan

Titel: Exit
Schrijver: Katy Regan
Originele titel: The one before the one
Jaar van eerste uitgave: 2010
Gelezen versie: Nederlands
Gelezen uitgave van: A.W. Bruna Uitgevers
Aantal pagina's: 295


Het leven van de tweeëndertigjarige Caroline had erop vooruit moeten gaan nadat ze, drie maanden voor de bruiloft, haar verloving met Martin had verbroken. Met inmiddels een nieuwe to do list, een bloeiende carrière en een geheime minnaar heeft ze het toch maar mooi voor elkaar. Denkt ze. Totdat haar halfzusje Lexi van zeventien onverwachts op de stoep staat en per se bij Caroline in Londen de zomer wil doorbrengen. Gedurende de zomer tuimelen de elementen van Carolines leven (inclusief exen, minnaars, werk en familie) over elkaar en moet ze enkele beslissingen nemen om haar leven te beteren. De vraag is of dat gaat lukken met de aanwezigheid van haar zusje, die duidelijk iets te verbergen heeft en tegen wie ze zelf ook niet eerlijk is.

Negen maanden nadat Caroline haar relatie met Martin verbrak, staat haar halfzusje Lexi bij haar voor de deur terwijl ze zelf dronken in haar trouwjurk rondloopt. Caroline heeft nog steeds goed contact met haar ex, maar scharrelt ondertussen met collega Toby in wat ze voor buitenstaanders een boekenclub noemen. In haar werk is ze geslaagd, ze maakt zelfs kans op een prijs.

Lexi heeft zo haar eigen problemen en daarom leek het hun vader een goed idee dat ze de zomer bij Caroline zou doorbrengen. Lexi is zeventien, wil stoppen met school en lijkt moeilijkheden te hebben met een jongen. Caroline zou haar moeten helpen met deze problemen, maar het lijkt erop dat haar jongere zusje haar ook nog heel wat kan bijbrengen.

Exit is een echte chicklit met liefde, humor en onhandige situaties. Normaal gesproken ben ik daar wel voor te porren, maar in dit boek werkte het niet voor mij. Dat lag voornamelijk aan de personages.

Caroline werkt zichzelf steeds in de nesten door haar affaire met Toby en dat irriteerde mij mateloos. Steeds als ze zich iets voorneemt, ziet ze er vervolgens weer vanaf. Toby zelf vond ik ook geen leuk personage: hij is een echte gladjakker die alleen voor zijn eigen geluk gaat en daarbij niet kijkt wat zijn acties voor een ander betekenen.

Slechts twee van de vele personages vind ik echt vervelend, maar ze nemen een groot deel van het boek in beslag - zeker Caroline, de hoofdpersoon. Daarom heeft het hele boek een nare bijsmaak voor mij.

Er zit wel veel humor in het boek en ook heel mooie situaties. De inzichten die Caroline uiteindelijk krijgt, zorgen ervoor dat ik toch iets van sympathie voor haar voel. Helaas kwam dat echt pas in de laatste hoofdstukken.

Goedzak Martin, vrolijke Lexi, lieve Shona en aparte Wayne maken een hoop goed in Exit, maar helaas niet genoeg voor een knalcijfer. Het verhaal op zich is mooi en zit best goed in elkaar, maar hoewel het boek nog geen 300 pagina's telt, wordt het te veel uitgemolken. Als Caroline eerder knopen had doorgehakt, dan had ik het boek leuker gevonden. Deze chicklit is wel een echt niet-nadenken-gewoon-lezen boek, wat ook wel eens fijn is.
 
Rating: 2,75/5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten